ALKOHOL OG KETOSE FORBRÆNDING

Hvordan er det nu liiiige med det alkohol?

ALT MED MÅDE
Hvis du bruger din sunde fornuft, er du allerede et godt stykke vej. Som med alt andet skal Alkohol ikke overdrives, men det sker jo fra tid til anden at der dukker begivenheder op og sociale begivenheder er ofte = Alkohol.

På en keto-diæt kan du stadig nyde en lækker drink eller to ved specielle lejligheder. Selvom mange alkoholholdige drikkevarer indeholder meget sukker, er der stadig nogle virkelig gode keto-muligheder, med lidt eller intet sukker eller andre kulhydrater. Her er vores liste over top 5 keto venlige alkoholholdige drikke.

Inden du drikker dig i hegnet med god samvittighed og tror at den hellige gral er velforvaret, vil jeg dog minde dig om at alt – OGSÅ ALKOHOL UDEN KULHYDRATER – skal indtages med måde hvis du vil opretholde en sund livsstil og en glad krop!

1. Champagne eller mousserende vin (ekstra tør eller brut)

Et glas indeholder ca. 2 gram kulhydrater.

Pop boblerne efter en lavt kulhydratskål til godt helbred. Uanset om det er den dyre Champagne fra Frankrig eller andre mere overkommelige mousserende vine som Cava eller Prosecco fra andre lande, så kig efter de tørreste versioner og nyd som en aperitif, med mad eller som en stand-alone drink.

2. Tør vin – rød eller hvid

Et glas indeholder ca. 2 gram kulhydrater.

”Øl er fremstillet af mennesker, men vin fremstilles af Gud” sagde Martin Luther. Nogle har kaldt det det fjerde makronæringsstof, efter fedt, protein og kulhydrater. Det har været en del af den menneskelige civilisation i mindst 8.000 år – og ikke underligt, det parrer så vidunderligt med mad og venner. Heldigvis er tør vin fra tid til anden fint på en keto-diæt.

3. Skinny Bitch

Et glas indeholder 0 gram kulhydrater.

Du husker måske CULTS’ skinny bitch? i en lækker slank flaske med et snært af lime.. Det er præcis den vi tænker på. Du kan heldigvis lave den selv. Mousserende, let og forfriskende, den består af vodka og danskvand, og hvis du føler dig ekstra friskey smider du en skive lime i… Værsgo’ Kaloriefri og lækker!

4. Whiskey

Et glas indeholder 0 gram kulhydrater.

“Whisky is liquid sunshine” sagde George Bernard Shaw. Uanset om du kan lide det rent, ”on the rocks” eller med vand, er der nul kulhydrater også er det glutenfrit, selvom det kommer fra gærede korn.
Scotch, irsk, canadisk, Bourbon, Rye – uanset navn og stil, er det okay til en særlig lejlighed.

5. Dry Martini

Et glas indeholder 0 gram kulhydrater.

I bøgerne kunne James Bond lide sin martini med 3 dele Gordons gin, 1 del vodka – ”and a half jigger of Kina Lillet”. På skærmen var det altid ”a vodka martini with a whisper of vermouth, garnished with a lemon twist”.
Det er en stærk drink, selv for en hemmelig agent. Uanset om det er lavet med gin eller vodka og pyntet med en oliven, en citron eller et perle løg, forbliver martini en af de mest populære aperitiffer.
Shaken, not stirred.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.