Der er vist ingen af os, der ikke ved, at det er vigtigt at spise sundt, drikke masser af vand og undgå junk food, når vi forsøger at tabe os, men vidste du, at der er noget, der er endnu mere vigtigt i kampen mod de overflødige kilo? Noget der ligefrem kan hjælpe dig til at forbedre de resultater, du både træner og spiser dig frem til?

Svaret er noget så enkelt som en god nattesøvn.

Søvn er den vigtigste faktor, når det kommer til vægttab og mange andre træningsrelaterede mål, for mens en god søvn kan hjælpe dig og styrke dine gode resultater, kan for lidt søvn eller for dårlig søvn spolere selv den mest ihærdige indsats.

Søvn er vigtigere end din kost, når du skal opnå optimale resultater!
Dette uanset om du gennemgår et vægttab eller ønsker en øget muskelmassen.

Nedenfor en kort video, hvor Shawn Stevenson beskriver vigtigheden af søvn.

HVOR MEGET SØVN BEHØVER MAN EGENTLIG?

Selvom vi i langt over 100 år har haft elektrisk lys, er vores krop ganske enkelt programmeret til at sove, når det bliver mørkt og vågne, når det bliver lyst. Det er som oftest en periode på omtrent syv til ti timer, og alle bør derfor som minimum få syv timers søvn i døgnet.

 

LÆS OGSÅ: 3 GODE GRUNDE TIL AT DU IKKE TABER DIG


HVORFOR ER SØVN SÅ VIGTIGT I FORHOLD TIL VÆGTTAB?

Vores krop og alle dens funktioner er afhængige af søvn. Vores nattesøvn har indflydelse på alt fra blodtryk til sukkertrang, og når kroppen ikke får søvn nok, tolker den det ganske enkelt som et tegn på stress. Som jeg også skrev om i sidste indlæg 5 ting der står i vejen for dit vægttab, er stress en af dine værste fjender, når det kommer til vægttab – blandt andet fordi din krop tolker det som om, den skal gøre sig klar til kamp, hvilket den gør ved at holde på dine fedtdepoter.

Søvn er et af de allerbedste midler mod stress, fordi søvnen giver din krop mulighed for at restituere og komme sig igen. Når du sørger for at få nok søvn, signalerer du til din krop, at der ikke er nogen fare, og at den ikke længere behøver beholde det ophobede fedt, men roligt kan begynde at forbrænde det og omdanne det til energi. Det korte af det lange er, at det er nærmest umuligt at tabe sig, hvis man ikke får nok søvn.

SØVN ER IKKE KUN GODT FOR VÆGTEN

Søvn har langt større betydning for dit helbred, end den, du kan måle på vægten. Søvn er afgørende for et velfungerende immunsystem, og mens du sover reparerer kroppen faktisk sig selv helt nede på celleplanet. Søvn hjælper dig også til at yde dit bedste, når du træner, og så er søvn desuden godt for både hår, hud, negle og ikke mindst for din koncentrationsevne.

 

LÆS OGSÅ: HVILKEN TRÆNINGSFORM ER BEDST I FORHOLD TIL VÆGTTAB?


HVORDAN KAN JEG KOMME TIL AT SOVE BEDRE?

Det er ikke nok at sove længe, hvis kvaliteten af din søvn er dårlig, men hvad kan du gøre for at komme til at sove bedre? Svaret ligger ofte i din aftenrutine, og det bedste råd er at sørge for at komme i seng på nogenlunde samme tid hver aften og desuden undgå elektroniske apparater en time før sengetid.

Sæt telefonen på lydløs og læg den eventuelt i et andet rum, og sørg for at skrue ned for lyset i løbet af aftenen, så du gradvist bliver mere og mere klar til at komme i seng.

Hvis du har spørgsmål til dagens indlæg, eller hvis du er på udkig efter en dygtig og erfaren personlig træner i Viborg, er du meget velkommen til at kontakte mig.

ISSA Certificeret personlig træner Viborg Michael Schou, Fitnessmentor Viborg.

 

Indlægget blev først udgivet på Fitness-guide.dk.

Source: Fitness News

Coverbillede fra StockSnap via Pixabay